قانون تجارت الکترونیکی و قانون مجازات اسلامی به منظور حمایت از اسرار تجاری صاحبان مشاغل، افشای اسرار تجاری را جرم انگاری نموده است. هر آن چیزی که برای صاحبان مشاغل در بازار رقابتی، موجب وجه تمایز و عامل رقابت شناخته شده باشد، اسرار تجاری محسوب می شود و مادامی که از سوی صاحبان آن، مورد حفاظت معقول قرار گرفته باشد و در دسترس عمومی قرار نگرفته باشد، مورد حمایت قانون گذار خواهد بود. بدین منظور به صاحبان مشاغل(( که گروه شغلی آنان به نحوی در بردارنده مفاهیم اسرار تجاری است)) توصیه می گردد، از کارکنان خود قرارداد محرمانگی اخذ نمایند.
با در نظر گرفتن موارد فوق الاشعار، امکان پیگرد قانونی افشا اسرار تجاری وفق ماده ۶۴ و ۷۵ قانون تجارت الکترونیکی و ماده ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی برای شخص ذی نفع متصور خواهد بود.
پی نوشت:
ماده 64 قانون تجارت الکترونیکی: به منظور حمایت از رقابتهای مشروع و عادلانه در بستر مبادلات الکترونیکی، تحصیل غیر قانونی اسرار تجاری و اقتصادی بنگاهها و موسسات برای خود و یا افشای آن برای اشخاص ثالث در محیط الکترونیکی جرم محسوب و مرتکب به مجازات مقرّر در این قانون خواهد رسید.
ماده ۷۵ قانون تجارت الکترونیکی: متخلفین از ماده (۶۴) این قانون و هرکس در بستر مبادلات الکترونیکی به منظور رقابت، منفعت و یا ورود خسارت به بنگاههای تجاری، صنعتی، اقتصادی و خدماتی، با نقض حقوق قراردادهای استخدام مبنی بر عدم افشای اسرار شغلی و یا دستیابی غیر مجاز، اسرار تجاری آنان را برای خود تحصیل نموده و یا برای اشخاص ثالث افشا نماید به حبس از شش ماه تا دو سال و نیم، و جزای نقدی معادل پنجاه میلیون(۵۰،۰۰۰،۰۰۰)ریال محکوم خواهد شد.
ماده ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی: ...و کلیه کسانی که به مناسبت شغل یا حرفه خود محرم اسرار میشوند هر گاه در غیر از مواردقانونی، اسرار مردم را افشا کنند به سه ماه و یک روز تا یک سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا شش میلیون ریال جزای نقدی محکوممیشوند.