مطابق با مواد آیین نامه فوق الاشعار: بانک مرکزی موظف گردید حداکثر یکماه پس از ابلاغ این آیین نامه و با استقرار سامانه ای برای ثبت نام متقاضیان ، از طریق موسسه اعتباری به منظور حمایت از فرزندآوری و مطابق جز (2) بند (الف) تبصره(16)قانون، نسبت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری به مشمولان اقدام نماید.
همچنین بانک مرکزی موظف گردید از طریق موسسه اعتباری در سقف منابع مربوط تسهیلات قرض الحسنه ودیعه مسکن یا خرید یا ساخت مسکن (بنا به درخواست سرپرست خانواده) با بازپرداخت حداکثر بیست ساله ، برای خانواده های فاقد مسکن که در سال 1399 به بعد ،صاحب فرزند سوم یا بیشتر شده یا می شوند پرداخت نماید. سقف فردی تسهیلات یاد شده برای هر خانواده ، مبلغ دو میلیارد ریال
به منظور ایجاد و تثبیت اشتغال در شرکت های دانش بنیان و خلاق از طریق توسعه محصولات نوآورانه و عرضه آنها به بازار، تسهیلاتی با سقف مصوب وزارت امور اقتصادی و دارایی و صندوق نوآوری و شکوفایی و با دوره بازپرداخت حداکثر(36)ماهه اختصاص یافت.
در راستای حمایت از توسعه اشتغال در شرکت های نوآور (استارت آپی)،فناور،دانش بنیان و خلاق از طریق توسعه نظام اختصاصی تامین مالی نوآوری ، جهت پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به صندوق های پژوهش و فناوری با سقف مصوب وزارت امور اقتصادی و دارایی و صندوق نوآوری و شکوفایی و دوره بازپرداخت حداکثر(60)ماهه اختصاص یافت .
تسهیلات مذکور تا سقف یک میلیارد ریال با اعتبار سنجی متقاضی و یک ضامن معتبر قابل پرداخت خواهد بود.
لازم به ذکر است بر اساس آین نامه فوق الذکر « عدم اجرا یا تاخیر در پرداخت تسهیلات ، تخلف محسوب شده و وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی مکلف است فهرست متخلفان را به سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات کشور ارسال نماید.»