قانون ساماندهی بازار زمین ، مسکن و اجاره بها

باتوجه به نزدیک شدن فصل نقل و انتقالات و تمدید قراردادهای اجاره املاک و با توجه به تورم شدید سال گذشته بر آن شدیم که مجددا با یادآوری اهم سرفصل های قانون « قانون ساماندهی بازار زمین ، مسکن و اجاره بها » که در جلسه علنی روز دوشنبه 1403/02/10تصویب شده است ، آگاهی های لازم را در اختیار آن موجرین و مستاجرین قرار دهیم.

کد : 1124
تاریخ انتشار : دوشنبه 19 فروردين 1404
print
نظرات : 0
بازدید : 62

باتوجه به نزدیک شدن فصل نقل و انتقالات و تمدید قراردادهای اجاره املاک و با توجه به تورم شدید سال گذشته بر آن شدیم که مجددا با یادآوری اهم سرفصل های قانون « قانون ساماندهی بازار زمین ، مسکن و اجاره بها » که در جلسه علنی روز دوشنبه 1403/02/10تصویب شده است ، آگاهی های لازم را در اختیار آن موجرین و مستاجرین قرار دهیم .

۱ـ موارد ذیل نیز مشمول تخفیف در پرداخت مالیات بر درآمد اجاره می­شود:

 الف ـ درآمد ناشی از اجاره برای سرپرست خانوار

(( درآمد ناشی از اجاره برای موجرینی که همزمان در واحد مسکونی دیگری مستأجر هستند ))

ب ـ در صورت انعقاد قرارداد بلندمدت اجاره واحد مسکونی و عدم فسخ قرارداد در طول دوره

ج ـ در صورت اجاره واحد مسکونی به خانوار دارای سه فرزند و بیشتر، خانوار تحت­ پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و یا سه دهک پایین­ درآمدی

 د ـ واحدهایی که میزان اجاره بهای آنها حداقل پانزده­ درصد (۱۵%) کمتر از ارزش اجاره منطقه­ ای موضوع ماده (۸) قانون « ساماندهی بازار زمین ، مسکن و اجاره ­بها » باشد

2- موجران املاک مسکونی مکلفند قرارداد اجاره املاک و مستغلات را در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور یا در سامانه الکترونیک ثبت اسناد با رعایت قوانین و مقررات مربوط ثبت نمایند ، در صورت انعقاد یا تمدید قرارداد اجاره خارج از سامانه های مذکور و بدون ثبت در هیچ یک از آنها ظرف یک ماه ، حسب مورد از زمان انعقاد یا تمدید یا ثبت اطلاعات خلاف واقع در سامانه های مذکور به تشخیص مرجع قضائی ، موجر مشمول تخفیف ها و معافیت­ های مالیاتی موضوع تبصره (۱۱) ماده (۵۳ ) این قانون نمی شود.

 علاوه بر آن مرجع رسیدگی به دعاوی تخلیه ، مطالبه اجور معوقه و مطالبه اجرت المثل مکلف است ثبت قرارداد در سامانه را بررسی و چنانچه عدم ثبت یا ثبت خلاف واقع را احراز نماید پس از رسیدگی به دعوا ، ضمن صدور رأی ، موجر را به تأدیه پنجاه درصد (۵۰% ) ارزش اجاره املاک در مدت قرارداد به نفع دولت محکوم و نیز مراتب را جهت عدم شمول تخفیف ها و معافیت­ های مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام نماید.

3- کلیه قراردادهایی که اثر آن انتقال مالکیت منافع است ، در این قانون و قانون ساماندهی بازار زمین ، مسکن و اجاره بها ، در حکم اجاره است.

4- در کلیه قراردادهای اجاره باید مدت و مبلغ اجاره و مبلغ قرض الحسنه ، تصریح و در سامانه های ثبت الکترونیک اسناد یا ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور ثبت شود و پس از تأیید موجر ، مستأجر و دو نفر افراد مورد اطمینان طرفین به عنوان شهود ، اقدام به اخذ شناسه ( کد ) رهگیری شود.

5-در استان هایی که نرخ تورم عمومی سالانه منتهی به اسفند ماه بر اساس اعلام مرکز آمار ایران ، بیشتر از سی درصد (۳۰ % ) باشد ، شورای عالی مسکن در صورت وجود مصلحت ملزمه با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی مکلف است نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش درصد اجاره بها و قرض الحسنه مربوط به آن در شهرهای بالای یکصدهزارنفر جمعیت و شهرهای جدید آن استان در هر یک از شهرهای مربوط به میزان پنجاه درصد (۵۰% ) تا صد درصد (۱۰۰%) تورم عمومی سالانه اقدام نماید.

6-  در صورت عدم رعایت نرخ افزایش اجاره بهای سالانه اعلامی این ماده توسط موجر در صورت شکایت مستأجر تا پس از پنج ­سال بعد از انعقاد قرارداد و احراز تخلف توسط مرجع صالح ، موجر علاوه بر پرداخت مبالغ اضافه دریافت­ شده به عنوان جریمه به مستأجر و رعایت حداکثر نرخ مجاز اعلام ­شده از سوی شورای عالی مسکن ، به پرداخت جریمه ای معادل سه برابر مبلغ غیرمجاز افزایش اجاره بهای یک ماه (مشتمل بر مبلغ اجاره بها و اجاره بهای عرفی بدل مبلغ قرض الحسنه ) محکوم می­شود.

برجسب ها :

قانون ساماندهی بازار زمین ، مسکن و اجاره بها
قانون ساماندهی بازار زمین ، مسکن و اجاره بها

باتوجه به نزدیک شدن فصل نقل و انتقالات و تمدید قراردادهای اجاره املاک و با توجه به تورم شدید سال گذشته بر آن شدیم که مجددا با یادآوری اهم سرفصل های ق...

ادامه مطلب

حدود صلاحیت دادگاه های صلح
حدود صلاحیت دادگاه های صلح

با توجه به استقرار و شروع به کار دادگاه های صلح در بیشتر شهرستان های کشور ، بر آن شدیم که با تصریح دعاوی و شکایت هایی که در صلاحیت دادگاه های صلح است...

ادامه مطلب

ابلاغ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول و آئین نامه موضوع ماده 3 این قانون
ابلاغ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول و آئین نامه موضوع ماده 3 این قانون

طبق قانون جدید، تمامی معاملات املاک باید در سامانه ثبت الکترونیک اسناد ثبت شوند و بدون این ثبت، مدارک مربوطه در مراجع قضایی معتبر نخواهند بود

ادامه مطلب

الزام وکیل مدنی به رعایت غبطه موکل و ضمانت اجرای عدم رعایت آن
الزام وکیل مدنی به رعایت غبطه موکل و ضمانت اجرای عدم رعایت آن

وکیل بر اساس قانون موظف به رعایت مصلحت موکل است و اگر مال را با قیمت غیرقابل‌قبول بفروشد، معامله بدون تأیید موکل باطل است.

ادامه مطلب